Braille Script

Ancient Tamil Classics in the Braille Script

46 TAMIL EPICS IN BRAILLE

Braille plays an important role in the education and rehabilitation of the visually impaired. This way of communicating through touch, letters have been created in different languages and are being used all over the world. In this regard, the Central Institute of Classical Tamil has published 46 Sangam Tamil literary works in Braille format for the benefit of the visually impaired.

img

These Braille books were released by the Hon'ble Prime Minister of India, Shri Narendra Modi at the inauguration of Kasith Tamil Sangam.

img

Hon’ble Prime Minister Shri. Narendra Modi inaugurated the event at Namo Ghat on 17.12.2023 at 5.00 PM, in the presence of Hon’ble Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, Hon’ble Education Minister Shri Dharmendra Pradhan, Hon’ble Minister of State for Information and Broadcasting & Fisheries Shri L. Murugan, Prof. V. Kamakoti, Director, IIT Madras, VC BHU and other dignitaries.

LIST OF BRAILLE BOOKS

Sr.No. Cover Image Braille Book Title No. of Volumes
1 Tolkāppiyam mūlamum uraiyum / தொல்காப்பியம் மூலமும் உரையும் 8
2 Naṟṟiṇai mūlamum uraiyum / நற்றிணை மூலமும் உரையும் 7
3 kuṟuntokai mūlamum uraiyum / குறுந்தொகை மூலமும் உரையும் 4
4 Aiṅkuṟunūṟu mūlamum uraiyum / ஐங்குறுநூறு மூலமும் உரையும் 4
5 Patiṟṟuppattu mūlamum uraiyum / பதிற்றுப்பத்து மூலமும் உரையும் 3
6 Paripāṭal mūlamum uraiyum / பரிபாடல் மூலமும் உரையும் 3
7  Kalittokai mūlamum uraiyum / கலித்தொகை மூலமும் உரையும் 6
8  Akanāṉūṟu mūlamum uraiyum / அகநானூறு மூலமும் உரையும் 9
9  Puṟanāṉūṟu mūlamum uraiyum / புறநானூறு மூலமும் உரையும் 6
10  Tirumurukāṟṟuppaṭai mūlamum uraiyum / திருமுருகாற்றுப்படை மூலமும் உரையும் 1
11  Porunarāṟṟuppaṭai mūlamum uraiyum / பொருநராற்றுப்படை மூலமும் உரையும் 1
12  Ciṟupāṇāṟṟuppaṭai mūlamum uraiyum / சிறுபாணாற்றுப்படை மூலமும் உரையும் 1
13  Perumpāṇāṟṟuppaṭai mūlamum uraiyum / பெரும்பாணாற்றுப்படை மூலமும் உரையும் 1
14  Maturaikkāñci mūlamum uraiyum / மதுரைக்காஞ்சி மூலமும் உரையும் 2
15  Mullaippāṭṭu mūlamum uraiyum / முல்லைப்பாட்டு மூலமும் உரையும் 1
16  Paṭṭiṉappālai mūlamum uraiyum / பட்டினப்பாலை மூலமும் உரையும் 1
17  Neṭunalvāṭai mūlamum uraiyum / நெடுநல்வாடை மூலமும் உரையும் 1
18  Kuṟiñcippāṭṭu mūlamum uraiyum / குறிஞ்சிப்பாட்டு மூலமும் உரையும் 1
19  Malaipaṭukaṭām mūlamum uraiyum / மலைபடுகடாம் மூலமும் உரையும் 2
20  Nālaṭiyār mūlamum uraiyum / நாலடியார் மூலமும் உரையும் 2
21  Paḻamoḻi nāṉūṟu mūlamum uraiyum / பழமொழி நானூறு மூலமும் உரையும் 2
22  Tirukkuṟaḷ mūlamum uraiyum / திருக்குறள் மூலமும் உரையும் 3
23-24  Iṉṉānāṟpatu,Iṉiyavaināṟpatu mūlamum uraiyum / இன்னாநாற்பது, இனியவை நாற்பது மூலமும் உரையும் 1
25-26  Kārnāṟpatu ,Kaḷavaḻināṟpatu mūlamum uraiyum / கார்நாற்பது, களவழிநாற்பது மூலமும் உரையும் 1
27-28  Aintiṇai'aimpatu, Aintiṇai'eḻupatu mūlamum uraiyum / ஐந்திணைஐம்பது, ஐந்திணைஎழுபது மூலமும் உரையும் 1
29-30  Tiṇaimoḻi'aimpatu ,Tiṇaimālainūṟṟaimpatu mūlamum uraiyum / திணைமொழிஐம்பது , திணைமாலைநூற்றைம்பது மூலமும் உரையும் 1
31-32  Tirikaṭukam,Kainnilai mūlamum uraiyum / திரிகடுகம், கைந்நிலை மூலமும் உரையும் 1
33-34  ācārakkōvai ,mutumoḻikkāñci mūlamum uraiyum / ஆசாரக்கோவை, முதுமொழிக்காஞ்சி மூலமும் உரையும் 1
35  nāṉmaṇikkaṭikai mūlamum uraiyum / நான்மணிக்கடிகை மூலமும் உரையும் 1
36-37  Ciṟupañcamūlam, ēlāti mūlamum uraiyum / சிறுபஞ்சமூலம், ஏலாதி மூலமும் உரையும் 1
38  Cilappatikāram mūlamum uraiyum / சிலப்பதிகாரம் மூலமும் உரையும் 8
39  Maṇimēkalai mūlamum uraiyum / மணிமேகலை மூலமும் உரையும் 6
40  Iṟaiyaṉār kaḷaviyal mūlamum uraiyum / இறையனார் களவியல் மூலமும் உரையும் 4
41  Muttoḷḷāyiram mūlamum uraiyum / முத்தொள்ளாயிரம் மூலமும் உரையும் 1
42  Naṉṉūl mūlamum uraiyum / நன்னூல் மூலமும் உரையும் 4
43  Puṟapporuḷ veṇpāmālai mūlamum uraiyum / புறப்பொருள் வெண்பாமாலை மூலமும் உரையும் 5
44  Yāpparuṅkalakkārikai mūlamum uraiyum / யாப்பெருங்கலக்காரிகை மூலமும் உரையும் 3
45  Taṇṭiyalaṅkāram mūlamum uraiyum / தண்டியலங்காரம் மூலமும் உரையும் 4
46  Nampiyakapporuḷ mūlamum uraiyum / நம்பியகப்பொருள் மூலமும் உரையும் 6
img

Hon’ble PM launched 46 Braille books encompassing 118 volumes totalling to 8,113 pages of Ancient Tamil Grammar and literature such as Tolkappiam, Pathuppaattu, Ettuthokai, Thirukkural, Epics of Tamil Silappathikaram and Manimegalai. It is the first work of its kind to publish rich ancient Tamil literature in Braille at such an extensive scale. Going forth, Central Institute of Classical Tamil (CICT) plans to distribute these Braille books, free of cost, to the visually challenged.

All these books have simple text and the basic lessons are in a simple junction system.

The Central Institute of Classical Tamil has decided to provide these books free of cost to all visually challenged persons who wish to study Sangam Tamil.

"In any college, two or three visually impaired students will teach Tamil literature. But for them, the Braille of ancient Tamil literature No books. You have to depend on others. Now, these Braille texts will confirm that. They can read ancient literature on their own. - Director: R Chandrasekaran

Those interested in obtaining Braille books published by the Central Institute of Classical Tamil can contact 7845874314 or write to books@cict .org. An email can be sent to.

The Braille books will be sent free of cost without any postage charges if the address to which the book is to be sent is accompanied by a certificate of visually impaired.